Dicky Woodstock Popfestival

Het hoge woord is eruit! Het festivalseizoen mag losbarsten dus Dicky Woodstock giet deur! Wij krijgen al veel vragen over de coronamaatregelen. Om het festival veilig en binnen de coronamaatregelen die op dat moment gelden plaats te laten vinden, volgen we het huidige coronabeleid van het RIVM en de Rijksoverheid. Dit is o.a. een check bij de ingang op een coronatoegangsbewijs. Dan kunnen we zonder capaciteitsbeperkingen of 1,5 meter, gewoon olderwets een donders mooi feessie bouwen! 

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor toegang tot Dicky Woodstock is een coronatoegangsbewijs nodig. Als bezoeker ben je zelf verantwoordelijk om dit te regelen in de CoronaCheck-app of een geprinte versie van de QR-code. LET OP! Wij zijn verplicht om de CoronaCheck Scanner te gebruiken, alleen met de officiele QR-code verlenen wij toegang tot het festivalterrein.

Je kan op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door EMA is goedgekeurd.
  • Testbewijs: een negatieve testuitslag. 40 uur geldig en gratis verkrijgbaar via Testen Voor Toegang
  • Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Hoe werkt de Coronacheck-app? En waar kan je de QR-code printen? Voor verdere vragen verwijzen we je door naar: www.coronacheck.nl

VACCINATIEBEWIJS

Het is helaas noodzakelijk dat je volledig gevaccineerd bent voor een vaccinatiebewijs. Wie 2 vaccinaties met AstraZeneca, Pfizer of Moderna heeft gehad, of 1 Janssen-vaccinatie, moet 2 weken wachten voordat hij of zij een vaccinatiebewijs krijgt waarmee toegang tot een evenement wordt verschaft. 

Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan moet je laten testen voor toegang. Zie onderstaande informatie over het verkrijgen van een testbewijs.

TESTBEWIJS 

Ben je niet gevaccineerd of heb je geen herstelbewijs? Regel dan een testafspraak bij: Testen Voor Toegang. Op dit moment worden de kosten betaald door de Rijksoverheid en de test is 40 uur geldig. Maak op tijd een afspraak! Heb je test gerelateerde vragen of wil je een afspraak maken? Ga dan naar: www.testenvoortoegang.org 

HERSTELBEWIJS

Heb je corona gehad en kun je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

WAT MOET JE DOEN VOOR TOEGANG TOT DICKY WOODSTOCK 2021

1. Koop je ticket voor Dicky Woodstock Popfestival.

2. Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store.

3. Voer je vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of digitaal herstelbewijs in de app.

4. De CoronaCheck-app maakt een QR-code aan. Deze code wordt gescand voor de ingang van het terrein. Heb je geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. De website zet de testuitslag of vaccinatiebewijs om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen

5. 'Mooi Man' Je kan naar Dicky Woodstock! Wat je laat zien:

  • 1. Je toegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier
  • 2. Je legitimatiebewijs. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. 
  • 3. Je festivaltickets

Kun je een van deze drie bewijzen niet laten zien? Dan krijg je geen toegang tot het festival.

6. Vanaf 29 juli zijn meerdaagse festivals weer toegestaan. Binnen de huidige maatregelen van de overheid geldt dat bezoekers zich vanaf dan met een negatief testbewijs na 40 uur op het festival zich weer opnieuw moeten laten testen via Testen voor Toegang. Dit betekent dat je negatieve test in de app na 40 uur automatisch verloopt. Verlaat je daarna dus het terrein om bijvoorbeeld ergens anders te gaan slapen, dan moet je na die 48 uur dus een nieuwe negatieve test kunnen laten zien als je het terrein weer op komt. Ga je 3 dagen naar het festival? Plan je beide testafspraken goed in!  

7. Daarnaast geldt dat iedereen die het festivalterrein verlaat bij binnenkomst telkens opnieuw diens coronatoegangsbewijs en legitimatie moet laten zien. Ga je bijvoorbeeld naar de auto om iets op te halen? Dan laat je voor toegang tot het festivalterrein weer je coronatoegangsbewijs en legitimatie zien.

EXTRA FAQ

Ik ben niet volledig gevaccineerd, hoe krijg ik een coronatoegangsbewijs?

Volg onderstaand stappenplan. 

Stap 1: Installeer de CoronaCheck app op je telefoon
Download de CoronaCheck app op de telefoon via de Apple App Store / Google Play Store, of via coronacheck.nl/nl/.

Heb je geen smartphone? Ga naar testenvoortoegang.nl

Stap 2: Maak een gratis testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via de CoronaCheck app of testenvoortoegang.nl. Een testuitslag is 40 uur geldig. De app/website selecteert het juiste testmoment op basis van de datum van het festivalbezoek.

Stap 3: Testuitslag
De testuitslag volgt binnen een uur na afnemen van de test via de app of in de mail. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs voor Dicky Woodstock te kunnen maken.

Stap 4: Coronatoegangsbewijs
Bij de negatieve testuitslag zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app als je die hebt. De app maakt hier een QR-code van. Dit is het coronatoegangsbewijs voor het festival. Dit klinkt ingewikkeld, maar op het moment dat je de app gedownload hebt wijst het zich vanzelf.

Liever een papieren testbewijs? Ga naar coronacheck.nl/print en vul de ophaalcode in die je per mail hebt ontvangen. De website genereert een testbewijs in de vorm van een QR-code, deze print je uit.

Ik ben niet volledig gevaccineerd; een tweede prik staat gepland na Dicky Woodstock. Hoe krijg ik toegang tot het festival?

Het is helaas noodzakelijk dat je volledig gevaccineerd bent voor een vaccinatiebewijs. Lees hier meer over op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen. Je moet je dus laten testen voor toegang. Bij de vraag hierboven vind je een overzichtelijk stappenplan.

Wat als ik me niet wil laten vaccineren of testen?

In dit geval krijg je geen toegang tot het evenement. We geven iedereen die zich niet wil laten vaccineren of testen de mogelijkheid om zijn ticket te retourneren. Wil je hiervoor in aanmerking komen, geef dit dan voor 1 augustus 2021 aan ons door via het contact formulier. Na 1 augustus nemen we geen tickets meer retour en heb je de mogelijkheid om je ticket door te verkopen via Ticketswap.

Ik heb een passe-partout, moet ik me nu twee keer laten testen? 

Ja, want een negatieve test is 40 uur geldig. Plan je afspraken goed in bij Testen Voor Toegang zodat je straks niet zomaar een ongeldige QR-code hebt. Je kan bijvoorbeeld op woensdag & vrijdag of donderdag & zaterdag een afspraak inplannen.

Mag ik ook een zelftest gebruiken?

Nee, je hebt een officieel testbewijs nodig via Testen Voor Toegang, zoals hierboven beschreven.

Ik heb een PCR-test laten doen, krijg ik hier ook toegang mee tot het festival? 

Nee, je moet echt via testenvoortoegang.nl een afspraak maken en met de negatieve testuitslag een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app.

Het kan in deze fase betekenen dat de bovenstaande regels kunnen veranderen. Zodra dit gebeurt, passen we de informatie aan. 

Voor meer info verwijzen we je door naar:

www.rijksoverheid.nl
www.testenvoortoegang.org
www.coronacheck.nl